Inside a Reversible Multi-Functional Space in Henan

By Dominic Ngai, January 15, 2019

0 0

Behind the Concrete is a monthly snippet where we introduce a piece of architecture that has a unique design and/or interesting story.


Project name: Longfu Life Experience Center
Location: Puyang, Henan
Area: 1,588 square meters
Design company: LUO Studio
The brief: Real estate sales centers are often dismantled after serving their purpose. In order to reduce waste, Chinese architecture firm LUO Studio recently created a reversible structure in Puyang, Henan that’s not only designed to facilitate meetings and transactions between developers and potential homebuyers, but one that can also be transformed into spaces for other purposes for the years to come.

201812/rsz_00s.jpg
Image by Jin Weiqi/LUO Studio

Longfu Life Experience Center is a two-story glass box, and the clustered wooden columns inside can be seen from a distance.

201812/rsz_02s.jpg
Image by Jin Weiqi/LUO Studio

Timber was chosen as the main material for these supporting pillars for its eco-friendliness (all of which are interlinked with steel bolts to strengthen their stability). 

201812/rsz_03s.jpg
Image by Jin Weiqi/LUO Studio

The timber pillars are designed to resemble trees with trunks and branches extending from floor to ceiling.

201812/rsz_04s.jpg
Image by Jin Weiqi/LUO Studio

Like LEGO blocks, all components of Longfu Life Experience Center can be taken apart, transported and reassembled elsewhere. 

201812/rsz_05s.jpg
Image by Jin Weiqi/LUO Studio

From material processing to construction (including furnishing and electrical wiring), the building took just 49 days to complete.


Click here for more Behind the Concrete. All photos by Jin Weiqi, courtesy of LUO Studio.

more news

A Mixed-Use Complex That Reflects Modern Hangzhou

When an industrial complex becomes hip.

Travel Writer Vincent Wang on the Hospitality Industry in China

The regular contributor to Conde Nast Traveler and Architectural Digest talks design, service quality and new openings.

A Hotel Renovation Inspired by Chongqing's Vast Topography

For the Nanshanli Hotel project, Linjian Design Studio brought the surrounding greenery into the property.

Spotlight: Ian Douglas-Jones, Founder of Atelier I-N-D-J

The Shanghai-based British architect on the rise of design consciousness and his Design Shanghai showpiece.

A Deserted Shanghai Factory Transforms into a Modern Teahouse

Design firm Linehouse reimagines an elevated ritual.

Inside a Maze-like Boutique Hotel in Guilin

'Dream' and 'maze' are two of the 10 themed rooms at this Guilin hotel.

Inside a Funky Geometry-Inspired Cafe in Shanghai

The old residential building now houses a series of small F&B and retail concepts.

0 User Comments

In Case You Missed It…

We're on WeChat!

Scan our QR Code at right or follow us at Thats_Shanghai for events, guides, giveaways and much more!

7 Days in Shanghai With thatsmags.com

Weekly updates to your email inbox every Wednesday

Subscribe

Download previous issues

Never miss an issue of That's Shanghai!

Visit the archives

Get the App. Your essential China city companion.