A Mixed-Use Complex That Reflects Modern Hangzhou

By Dominic Ngai, May 22, 2019

0 0

Behind the Concrete is a monthly snippet where we introduce a piece of architecture that has a unique design and/or interesting story.


Project name: BO Space
Location: Xihu district, Hangzhou
Area: 3,000 square meters
Design company: WJ Design
The brief: Located near Xixi Wetland Park, BO Space is a mixed-use complex converted from an old industrial space. Complete with a spacious courtyard, full-scale F&B outlet, fashion boutique and art exhibition space, WJ Design envisioned the space as a reflection of today’s Hangzhou – a rapidly developing city in search of ways in which smart design can help preserve and reinvent its cultural identity. 

201904/bo2.jpeg
Image by Xue Juetao/MJ Design

Part of the facade of the original industrial building was retained as the entrance of BO Space.

201904/bo3.jpegImage by Xue Juetao/MJ Design

After entering through the main entrance, a long corridor leads visitors into a courtyard.

201904/bo4.jpeg
Image by Xue Juetao/MJ Design

The restaurant on the ground floor of BO Space flows naturally into the courtyard, which is perfect for alfresco dining. 

201904/bo5.jpeg
Image by Xue Juetao/MJ Design

Fashion boutiques and exhibition spaces are located on the second floor of the complex. 

201904/bo6.jpeg
Image by Xue Juetao/MJ Design

Designers added plenty of greenery to soften the industrial undertones of the space. 


Click here for more Behind the Concrete. All photos by Xue Juetao, courtesy of WJ Design.

more news

6 Home Gadgets to Make Your Life Easier

Useful home products that'll help you say goodbye to all that clutter.

These Aromatherapy Sets Are the Perfect Gift for Any Occasion

Need a unique gift to celebrate a birthday, wedding or other special occasion? Then try these scented products!

Travel Writer Vincent Wang on the Hospitality Industry in China

The regular contributor to Conde Nast Traveler and Architectural Digest talks design, service quality and new openings.

A Hotel Renovation Inspired by Chongqing's Vast Topography

For the Nanshanli Hotel project, Linjian Design Studio brought the surrounding greenery into the property.

Spotlight: Ian Douglas-Jones, Founder of Atelier I-N-D-J

The Shanghai-based British architect on the rise of design consciousness and his Design Shanghai showpiece.

A Deserted Shanghai Factory Transforms into a Modern Teahouse

Design firm Linehouse reimagines an elevated ritual.

3 Spring Cleaning Must-Haves

Get ready to Marie Kondo your place with these spring cleaning essentials.

Inside a Maze-like Boutique Hotel in Guilin

'Dream' and 'maze' are two of the 10 themed rooms at this Guilin hotel.

0 User Comments

In Case You Missed It…

We're on WeChat!

Scan our QR Code at right or follow us at ThatsShenzhen for events, guides, giveaways and much more!

7 Days in Shenzhen With thatsmags.com

Weekly updates to your email inbox every Wednesday

Subscribe

Download previous issues

Never miss an issue of That's PRD!

Visit the archives

Get the App. Your essential China city companion.