Inside the New Neri&Hu Designed Yangzhou Resort

By Dominic Ngai, April 16, 2018

0 0

Behind the Concrete is a monthly snippet where we introduce a piece of architecture that has a unique design and/or interesting story.

Project name: The Walled – Tsingpu Yangzhou Retreat
Location: Hanjiang district, Yangzhou
Area: 4,200 square meters
Design company: Neri&Hu Design & Research Office

The brief: Originally a collection of old buildings and small lakes scattered throughout a 32,000-square-meter area, Shanghai-based architects Neri&Hu were tasked with transforming this property into a design-forward boutique hotel. The connective tissue of these scattered structures comes in the form of a series of walls that create pathways and courtyards for guestrooms and public spaces, while strategically placed architectural openings in these partitions facilitate the seamless transitions between the property’s interior and exterior.

Inside the New Neri&Hu Designed Yangzhou ResortA bird’s eye view of Tsingpu Yangzhou Retreat offers a complete view of its layout with all the passageways and walls installed by Neri&Hu.

Inside the New Neri&Hu Designed Yangzhou Resort
Built with reclaimed grey bricks with different degrees of oxidization and shapes, these walls add layers of depth at every corner. Since the walls are designed to match the height of the original structures, visitors can’t glimpse the buildings behind the partitions from afar. This was done intentionally to allow guests to have the experience of traveling through the halls and discovering the property as it gradually unfolds.

Inside the New Neri&Hu Designed Yangzhou ResortGreenery and water are used throughout the property to soften the strong contours and hard surfaces of the principal materials used for the reconstruction.

Inside the New Neri&Hu Designed Yangzhou Resort
The architectural openings throughout the space ease the flow from one compartment to another, while also allowing the surrounding natural landscape to be framed to further enhance the cohesion between the inside and out.

Inside the New Neri&Hu Designed Yangzhou Resort
The same grey bricks are also used on the walls and flooring of the interiors to enhance the cohesive design concept, while bamboo engineered wood and custom furniture and light fixtures by Neri&Hu add a contemporary touch to the spaces. 

Photos by Pedro Pegenaute


Click here for more Behind the Concrete. 

more news

Travel Writer Vincent Wang on the Hospitality Industry in China

The regular contributor to Conde Nast Traveler and Architectural Digest talks design, service quality and new openings.

A Hotel Renovation Inspired by Chongqing's Vast Topography

For the Nanshanli Hotel project, Linjian Design Studio brought the surrounding greenery into the property.

Spotlight: Ian Douglas-Jones, Founder of Atelier I-N-D-J

The Shanghai-based British architect on the rise of design consciousness and his Design Shanghai showpiece.

A Deserted Shanghai Factory Transforms into a Modern Teahouse

Design firm Linehouse reimagines an elevated ritual.

Inside a Maze-like Boutique Hotel in Guilin

'Dream' and 'maze' are two of the 10 themed rooms at this Guilin hotel.

Inside a Reversible Multi-Functional Space in Henan

From a real estate sales office to a multi-functional space.

China's 5 Worst Fashion Week Outfits of 2018

Sometimes fashion trends just leave us scratching our heads...

Inside a Funky Geometry-Inspired Cafe in Shanghai

The old residential building now houses a series of small F&B and retail concepts.

0 User Comments

In Case You Missed It…

We're on WeChat!

Scan our QR Code at right or follow us at Thats_Shanghai for events, guides, giveaways and much more!

7 Days in Shanghai With thatsmags.com

Weekly updates to your email inbox every Wednesday

Subscribe

Download previous issues

Never miss an issue of That's Shanghai!

Visit the archives

Get the App. Your essential China city companion.